Matematik

SRP om kryptologi - matematik opgaver

10. januar 2012 af AaB93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er i gang med at skrive SRP og der skal indgå 2 opgaver. 
Men dem har jeg meget svært ved, håber nogle kan løse dem for mig, det ville være dejligt
På forhånd tak

Opgave 1: 
Givet 3 permuttioner:
A = (14563) (2) 
B= (16) (243) (5) 
C= (16) (23) (54) 

a) Bestem AB, BA og ABC
b) Bestem A-1 , B-1 , C-1 , (AB)-1 , B-1 A-1
c) Hvad gælder der om cykellængderne for en A sammenlignet med Cykellængderne for A-1?
d) Ved ordenen for en permutation A forstås 
det mindste n, så An = I (den identiskepermutation)
Bestem ordenen sf A , B , C

Opgave 2:
Krypter og dekrypter navnet: Alexander i RSA. 
Gør dernæst følgende for navnent Sebastian. 


Skriv et svar til: SRP om kryptologi - matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.