Religion
Hvad er en lignelse, m.m. (Religion)
14. juni 2005 af
emul (Slettet)
Hvad er en lignelse, og hvilke andre slags tekster kan man møde, til en religions eksamen.
Svar #1
14. juni 2005 af Tjina (Slettet)
Ordbog:
lignelse:
1. en moralsk billedlig fortælling der forklarer en abstrakt forestilling, fx en leveregel, ved hjælp af en sammenligning
· Jesu lignelser Jesu sammenlignende og belærende fortællinger i det Ny Testamente, fx lignelsen om den barmhjertige samaritan.
Jesus brugte lignelser til at forkynde om Guds rige/Utopia.
I biblen ca. 50 lignelse, hvoraf 9 af dem er fra GT, NT = 41.
• Billedsprog – illustrerer sammenhæng ved at sammenligne med noget andet.
• Udformet som små kompakte historier.
• Illustrerer sandhed! Derfor billedsprog.
• Bruger hverdags historier til at forklare store ting.
---
lignelse:
1. en moralsk billedlig fortælling der forklarer en abstrakt forestilling, fx en leveregel, ved hjælp af en sammenligning
· Jesu lignelser Jesu sammenlignende og belærende fortællinger i det Ny Testamente, fx lignelsen om den barmhjertige samaritan.
Jesus brugte lignelser til at forkynde om Guds rige/Utopia.
I biblen ca. 50 lignelse, hvoraf 9 af dem er fra GT, NT = 41.
• Billedsprog – illustrerer sammenhæng ved at sammenligne med noget andet.
• Udformet som små kompakte historier.
• Illustrerer sandhed! Derfor billedsprog.
• Bruger hverdags historier til at forklare store ting.
---
Svar #2
14. juni 2005 af Tjina (Slettet)
jeg kom op i kap.13 i lukas evangeliet.. Så hvis du kommer op i kristendom, kan du vente at trække et evangelium... Og hvis man kommer op i buddhismen kan det være at du trækker en tale fra Dalai Lama, eller en avisartikel om det... eller i Islam kunne det være et stykke fra koranen eller et essay af en muslim... det var i hvert fald disse slags tekster der blev opgivet til min eksamen...
Svar #5
14. juni 2005 af Tjina (Slettet)
Evangelium =
1. budskabet om Jesus og Guds rige
· hvert af de fire skrifter i det Ny Testamente som beretter om Jesu liv og gerning: Matthæusevangeliet, Markusevangeliet, Lukasevangeliet og Johannesevangeliet. Også om en fortælling el. lignelse fra et af evangelierne der oplæses ved gudstjenesten som grundlag for prædikenen.
2. en lære el. et budskab der forkynder en livsfilosofi
Det er dem der er i Det Ny Testamente... du må da ha læst nogle kapitler i disse evangelier siden du skal til religionseksamen!!?!? - I hope... :-O
1. budskabet om Jesus og Guds rige
· hvert af de fire skrifter i det Ny Testamente som beretter om Jesu liv og gerning: Matthæusevangeliet, Markusevangeliet, Lukasevangeliet og Johannesevangeliet. Også om en fortælling el. lignelse fra et af evangelierne der oplæses ved gudstjenesten som grundlag for prædikenen.
2. en lære el. et budskab der forkynder en livsfilosofi
Det er dem der er i Det Ny Testamente... du må da ha læst nogle kapitler i disse evangelier siden du skal til religionseksamen!!?!? - I hope... :-O
Skriv et svar til: Hvad er en lignelse, m.m. (Religion)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
