Matematik

Opstilling af ligningssystem til bestemmelse af parabels funktionsforskrift

11. januar 2012 af Meadowish (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået følgende opgave som jeg håber en eller anden kan hjælpe mig lidt videre med:

Billede fra opgaven: http://img827.imageshack.us/img827/5557/fotoly.jpg

B
enyt koordinaterne for punkt B ( 8 ; 2.912 ) og punkt C ( 16 ; 2.912), samt tangentens hældningskoefficient for punkt B ( 0.364 ) til at opstille et ligningssystem til at bestemme parablens funktionsforskrift.

Sig til hvis i behøver mere info om opgaven :3

/Daniel


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2012 af SuneChr

Parablen hedder  f(x)  =  ax2 + bx + c

Deraf følger    f´(x)  =  2ax + b

Endvidere er  f(0)  =  f(24)  =  0

Toppunkt for x = 12

f´(8) = tan 20o

Kan alt dette ikke bruges til at finde a, b og c ?


Svar #2
11. januar 2012 af Meadowish (Slettet)

Det er jeg skam ikke i tvivl om - ellers ville opgaven jo være meningsløs ;)

Jeg kan simpelthen bare ikke lige se, hvordan jeg skal opstille et ligningssystem ud fra al den info :O
Jeg har sådan set bare brug for at se lyset i form af et lille hint ^^


Skriv et svar til: Opstilling af ligningssystem til bestemmelse af parabels funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.