Fysik

Opgave 1.2 i dynamiske stjerner

11. januar 2012 af nadja4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har følgende  opgave som aflevering til i morgen,  men kan ikke finde ud af det?

Opgave 1.2

Solen udsender en samlet effekt på 3,85*1026W

a) Før man fandt ud af, at der var noget, der hed fusionsprocesser, var solens kæmpestore energiudladninger et mysterium.  Forstil dig fx, at solens energi kom fra afbrænding af benzin ( brændværdien 42,7 MJ/kg). Hvor mange tons benzin skulle solen afbrænde pr. sekund?

b) solen har en masse på ca. 2*1030kg. hvor længe ville solen kunne lyse, hvis den bestod af benzin?

jeg kan ikke se hvordan man kan bergene det, eller vilken formler der skal bruges, så derfor har jeg brug for hjælp?


Svar #2
11. januar 2012 af nadja4 (Slettet)

Ja men, jeg kan ikke se hvordan man laver a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2012 af peter lind

masse af afbrændt benzin* brændværdi = frigjort energi


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Hvis du dividerer effekten (energi pr tid) med brændværdien) (energi pr masse), får du den masse benzin pr tid, der skal brændes for at levere den af Solen udsendte effekt.

b) Bestem så, hvorlænge der vil gå med den brandhastighed, før en masse svarende til Solens samlede masse er forbrændt.


Svar #5
11. januar 2012 af nadja4 (Slettet)

Jeg kender brændværdien, men hvad er så masse af afbrændt benzin?


Svar #6
11. januar 2012 af nadja4 (Slettet)

er det sådan man gør det:

a) 3,85*1026 J*s/ 42,7*106 j/kg*m= 9,01639*1018 kg*s /10^3 kg= 9,0164*1015 tons

b) t = (L*m) / P = (42,7 MJ/kg * 2·1030 kg) / (3,85·1026 W) = 1,190*1014, men er ikke sikker på si-enheden til sidst?

kan det være rigtig det jeg har gjort i a og b? og på forhånd tak


Svar #7
11. januar 2012 af nadja4 (Slettet)

#6 vil i ikke nok kigge om  det er rigtigt det jeg har lavet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

a) Talværdien er korrekt, men enheden er tons/s . Enheden W = J/s , ikke J·s . Der er i det hele taget ret meget sjusk med enhederne.

b) Man dividerer så Solens masse med brændhastigheden fra a)  (kg/s), hvilket giver en tid i enheden s .

t = 2·1030kg / (9,02·1018 kg/s) = 2,2·1011 s = ?? år


Skriv et svar til: Opgave 1.2 i dynamiske stjerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.