Matematik

rette linje n

11. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Linjen m har ligninger 3(x-2)-2(y+4)=0. 

Angiv et punkt på linjen. Har jeg gjordt

Koordinaterne til en normalvektor. har jeg gjordt

Tegn linjen. Har jeg gjordt

Angiv ligningen for den rette linje n, der går gennem punktet (4,2) og som er vinkelret på m. Jeg kan ikke finde ud af denne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tværvektoren til linien m's normalvektor vil være en normalvektor til linien n . Desuden skal linien n gå gennem punktet (4,2) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2012 af peter lind

Brug at tværvektoren til den første linjes normalvektor er normalvektor til linjen n


Svar #3
11. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Den forstod jeg ikke.


Svar #4
11. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Kan ikke forklarer det med regneeksempel?


Svar #5
11. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Sry men jeg forstår ikke hvad i mener. Kan i ikke forklarer det lidt simplere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis vektor a er normalvektor til den første linie m, vil tværvektoren â være en normalvektor til linien n. Du har bestemt vektor a, så det er ligetil at bestemme vektor â .

Ligningen for linien n har derfor formen

â • (x ; y) + c = 0

hvor c bestemmes, så at punktet (4,2) ligger på linien.


Svar #7
11. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

a?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2012 af peter lind

Detr er den normalvektor du fandt i andet spørgsmål


Svar #9
11. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Ok. jeg fik den normalvektor til at være (3 ; -2) korrrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, a = (3 ; -2) . Dens tværvektor â er så en normalvektor til linien n.


Skriv et svar til: rette linje n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.