Matematik

Uden hjælpemiddler

12. januar 2012 af wakeded (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:)

Jeg har følgende opgave, men ved ikke hvad jeg skal stille op.:

Tegn grafen for funktionen f, hvor 

f(x)={(2x-1   for  x er mindre eller lig med 1. -x+2  for  x>1).

 

og løs uligheden f(x)>-3


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2012 af mette48 (Slettet)

Både f(x)2x-1   og f(x)= -x+2 er rette linier

Hvis f(x)=ax+b er b liniens skæring med y-aksen og a hældningen for linien. Brug dette til at tegne linierne.

Afmærk derefter de ønskede intervaller på x aksen og derefter på grafen lodret over intervallet på x-aksen.

f(x)={(2x-1   for  x er mindre eller lig med 1. -x+2  for  x>1).

f(x)>-3

Du kan indtegne løsningen på din tegning af f(x) ved at tegne en vandret linie gennem y=-3

Den del af grafen, der er over linien opfylder at f(x)>-3. Aflæs de dertil svarende x-værdier.


Svar #2
13. januar 2012 af wakeded (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, jeg prøver om jeg kan finde ud af det :)


Skriv et svar til: Uden hjælpemiddler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.