Matematik

Forkort brøk

12. januar 2012 af A1108 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med at forkorte denne brøk:

((6x)2*y)/((2y)2)

?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2012 af Isomorphician

Hvad er dit eget forslag?


Svar #2
13. januar 2012 af A1108 (Slettet)

Jeg ved jeg kan tage den ene "2y" op i tælleren, og tage "y" ned i nævner.

Spørgsmålet er mere hvad der sker med 6x^2 når jeg tager "2y" op i tælleren?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2012 af Isomorphician

((6x)2*y)/((2y)2) = (6*6*x*x*y)/(2*2*y*y) = (6*6*x*x)/(2*2*y) = (3*3*x*x)/y = (9x2)/y


Skriv et svar til: Forkort brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.