Matematik

Vektorer i planen/parameterfremstilling

14. januar 2012 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ligningen for en linje n er.           x=3⇔x-3=0,                   find dennes parameterfremstilling:

 

Det ses at linjen har retningsvektor (0  1) altså en ehedsvektor der er parallel med y-aksen.

 

Men hvordan vil en parameterfremstilling se ud, hvis jeg nu sætter x=4 får jeg  4-3=0 men hvad gør det for y- værdien?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2012 af mathon

 Po = (3,0)       

                               OP = [3,0] + t·[0,1]         

                               (x,y) = (3,t)       


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

For alle punkter (x,y) på linien med ligningen x = 3 gælder der, at x = 3. Linien er parallel med y-aksen, og der er intet punkt på denne linie, for hvilket x = 4 .


Skriv et svar til: Vektorer i planen/parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.