Matematik

Hjælp med procentregning.

15. januar 2012 af Nitramania (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa :)

Jeg skal have hjælp til noget procentregning. 

Regnestykket er fra opgavearket om Thisted Bryghus. Opgaven lyder:

Hvor man flasker økologisk øl produceres om året?

Som info, ved man at bryghuset producere 10,5 mio flasker om årligt og 7% af produktionen er økologisk. 

Jeg har prøvet at sige: 10,5*7/100 - det får jeg 0,735 - men kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Husk lige at gange med en mio ;-)


Svar #2
15. januar 2012 af Nitramania (Slettet)

Har jeg gjort, jeg får samme resultat  -  ellers så skriver jeg det vel forkert op??


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2012 af Zalam (Slettet)

Resultatet er korrekt..

0,735 = 0,735 million = 735.000

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

ja, - 0,735 mio flasker = 735000 flasker


Svar #5
15. januar 2012 af Nitramania (Slettet)

Mange tak. :)

Lige en anden ting, i måske kan hjælp med. Jeg skal udregne det gennemsnitlige fald på ølforbruget i Danmark.

1996 - 120,9 Liter

1999 - 104,6 Liter

2000 - 102,2 Liter

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

- I liter eller % eller hva' ?  ;-)


Svar #7
15. januar 2012 af Nitramania (Slettet)

I procent :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Enten skal man bruge alle årstallene eller KUN det første og det sidste for at finde et gennemsnit -


Svar #9
15. januar 2012 af Nitramania (Slettet)

Ok, der står også at jeg skal finde det mellem 1996 og 2000, men det fordi jeg har også har skulle regne noget ud i forbindelse med 1999, så jeg troede det skulle med :)

Ok, væk med 1999, hvad gør man så? :)

 


Skriv et svar til: Hjælp med procentregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.