Matematik

pænere udtryk

15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Hvordan kan man skrive det her pænere:

-1/x  +  ½/(x+1)   + ½/(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

 = 1 / (x*(x+1)*(x-1))

Sæt på fælles brøkstreg ;-)


Svar #2
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

og derefter?


Svar #3
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

min lærer kommer frem til følgende

 

1/2(x-1)

men kan ikke se, hvordan hun kommer frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis du gør prøve med fx x = 2, giver start-udtrykket 1/6, mens din lærer får ½

så sorry - din lærer tager fejl . . .

Prøv selv at indsætte et vilkårligt x i alle tre udtryk . . .

;-)


Svar #5
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

hvad er det rigtige så


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Det, jeg skrev i # 1 ;-)


Svar #7
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

men hvordan fjernes -1, ½ og ½


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad mener du med at fjerne -1 , 1/2 og 1/2 ?

Men hvad er overhovedet pointen med denne tråd?

Du vidste jo allerede fra din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1134077

at

             -1/x + (1/2)/(x+1) + (1/2)/(x-1)

er partialbrøkfremstillingen for

             1/(x3 - x) = 1/(x(x+1)(x-1))

Det såkaldte "lærerens forslag" i #3 er blot det 3. led i partialbrøkfremstillingen.


Skriv et svar til: pænere udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.