Matematik

Bestem f'(x) 3-trinsreglen

15. januar 2012 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem ved hjælp af 3-trins f'(x0) når

 

1) f(x) = 3x - 1 og x0= 7

2) f(x) = 1/x og x0= 2

 

3-trinsreglens første punkt er 

Bestem differenskvotienten a1 = ?y/?x = (f(xo+ ?x)-f(xo))/?x

 

Hvordan skal jeg indsætte f(x)'s funktion i forskriften her^?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter den givn forskrift. For eksempel, for opgaven 1):

Δy/Δx = (f(x0+Δx) - f(x0)) / Δx = (f(7+Δx) - f(7)) / Δx = (3·(7+Δx) -1) - (3·7 -1)) / Δx = ...


Svar #2
15. januar 2012 af Zkw37 (Slettet)

#1

Hvor kommer 1 fra?

Δy/Δx = (f(x0+Δx) - f(x0)) / Δx = (f(7+Δx) - f(7)) / Δx = (3·(7+Δx) -1) - (3·7 -1)) / Δx = ...

 

Og en anden ting, der forvirrer mig lidt; x0 er det samme som x ikke?


Skriv et svar til: Bestem f'(x) 3-trinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.