Matematik

Differentialregning, bestem f'(2) når...

15. januar 2012 af ronaldjensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har last mintue brug for hjælp til differentialregning. Ved godt de muligvis ikke er særlig svære, men jeg har ingen idé om fremgangsmåden!

 

Bestem f'(2) når f(x) er givet ved:

a) f(x)=x^3

b) f(x)=2/x

c) f(x)=5x+3

d) f(x)=x^2+3x-6

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentier hver af funktionerne og indsæt x = 2 i de afledede funktioners forskrifter.

Det er simple funktioner, der alle kan differentieres ved hjælp af formlen (xn)' = n·xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2012 af peter lind

Brug (xn)' = n*xn-1


Svar #3
15. januar 2012 af ronaldjensen (Slettet)

Tak!

 

men når du siger differentier, mener du så at benytte 3-punktsreglen på hver af de fire funktioner, som er det eneste redskab jeg er udstyret med ifht. dette?

 

Og hvad er n i denne sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke nødvendigt at bruge 3-trinsreglen, hvis man har formlen (xn)' = n·xn-1 til rådighed.

Man skal jo så for hver af funktionerne aflæse værdien af n. Ved f(x) = x3 , er n = 3 .


Svar #5
15. januar 2012 af ronaldjensen (Slettet)

Hvad så når denne n ikke er en eksponent, som i de tre resterende tilfælde? Må indrømme at jeg har meget svært ved at forstå den fremgangsmetode, da vores lærer aldrig har nævnt den og vi ikke er færdig med 'kapitlet' om differentialregning :-)


Skriv et svar til: Differentialregning, bestem f'(2) når...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.