Fysik

Tilstandsligning for en ideal gas

16. januar 2012 af MaAndersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

har lidt svært med at komme frem til resultatet, need help...

p*v/T=R*n eller p*v=n*R*T

i en 5 liters lufttom beholder blandes 2g brint, 4g ilt og 7g kvælstof. Hvad bliver trykket i beholderen i 27 grader celcius,

hvor: P= trykket målt i Pa, V= volumen målt i m^3, n= antal mol målt i mol (1 mol svarer til 6,02*10^23), R= gaskonstanten 8,31J/mol*K, (en anden enhed for gaskonstanten = 0,0821 L*atm/mol*k), T= temperaturen i kelvin.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2012 af mathon

   n(H2) = m/M = (2 g) / (2·(1,0079 g/mol)) = 0,99216 mol

   n(O2) = m/M = (4 g) / (2·(15,999 g/mol)) = 0,12501 mol

   n(N2) = m/M = (7 g) / (2·(14,007 g/mol)) = 0,24988 mol

   ntotal = 1,36704 mol

 

                  p = n·R·T / V

                  p = (1,36704 mol)·(8,31451 Pa·m3·mol-1·K-1)·(300 K) / (5·10-3 m3) =

                                                                       681978 Pa = 6,7306 atm

                


Svar #2
16. januar 2012 af MaAndersen (Slettet)

du redede vores dag tak :)


Skriv et svar til: Tilstandsligning for en ideal gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.