Matematik

Hjælp til at finde x

17. januar 2012 af bananman (Slettet)

Hej jeg har en opgave som jeg sidder og prøve på at løse men jeg har svært ved at finde x.

8/x2 - 8/x = 6

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med x2 og løs den resulterende 2.-gradsligning, med forbeholdet at x ≠ 0 .


Svar #2
17. januar 2012 af bananman (Slettet)

skal det så være 8/x2-8x2=  6x2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej. Man skal gange hvert led i ligningen med x2 , både på venstre side og på højre side.

8 - 8x = 6x2


Svar #4
17. januar 2012 af bananman (Slettet)

Ok tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til at finde x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.