Matematik

Bestemmelse af horisontalforskydning (sinusfunktion)

17. januar 2012 af yamaharacing (Slettet) - Niveau: B-niveau

En sinus funktion er som bekendt givet ved:

Y=Asin(B(x-c))+D

Jeg kender følgende værdier:

a=0,75

d=0,25

T=5

b=2pi/5

Indsat i formel:

 

0.75*sin((2pi)/5*x+(2(pi/5+c)))+0.25

Jeg ved at sinusfunktionen skal skære x-aksen i 2, 4, 7, 9

Hvordan bestemmer jeg c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

+(2(pi/5+c)) skal være MINUS(2(pi/5GANGEc))


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvad er t - ?


Svar #3
17. januar 2012 af yamaharacing (Slettet)

Ups...

En sinus funktion er som bekendt givet ved:

Y=Asin(B(x-c))+D ELLER Y=Asin(B(x+c))+D

 

Indsat i formel:

f(x)=3/4*sin((2pi/5)(x-c))+1/4 eller f(x)=3/4*sin((2pi/5)(x+c))+1/4


Svar #4
17. januar 2012 af yamaharacing (Slettet)

T er perioden


Skriv et svar til: Bestemmelse af horisontalforskydning (sinusfunktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.