Matematik

linære funktion

17. januar 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg kender godt svaret fordi jeg kan se det ud fra eksemplet men jeg forstår ikk hvordan man kan kommer frem til det med mellemregninger?

opgaven lyder på:

forskriften for den linære funktion f, der har hældningen a, og som går gennem P(Xo, f(xo)) kan også skrives:

f(x)= f(xo)+ a(x-x0)

 

så skal jeg lave P(1,-9) a= -3 om

den har jeg lavet om til: fx=-9-3(x-1)

men det bare noget jeg kan se ud fra eksemplet ved ik hvordan jeg forklare det med mellemregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2012 af AskTheAfghan

f(x) = a(x - x0) + f(x0)

tal indsat, hvor a = -3, og P(1 ; f(1)) = P(1 ; -9)

f(x) = -3(x - 1) + f(1) = -3x + 3 - 9 = -3x - 6


Svar #2
17. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

forstår det næsten bortset fra -3(x - 1) + f(1).. hvor kommer de der 1 taller fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2012 af AskTheAfghan

... P(1 , -9) = P(x0 , y0)

Du skal da kunne følge med, hvor tallet kommer fra. Man indsætter x0-værdien i formlen.


Svar #4
19. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

tak.. kan man godt tegne det i et kondinatsystem ?


Skriv et svar til: linære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.