Matematik

Angiv ubestemt integral

18. januar 2012 af denis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har skulle angive

S(xe2xdx) 

På min lommeregner får jeg

S(xe2xdx) = e2x((x/2)-(1/4))

 

Jeg har udregnet ved brug af Integration ved substitution, hvor

f(x) = e2x

g(x) = x

Jeg har udregnet det følgende:

 

S( f(g(x))g'(x) )dx = F(g(x)) + k:

S( e2x(x) * 1 )dx = 2e2x(x) + k =>

Hvorved jeg isolerer k:                             

                                 k = -2e2x(x) =>

                                 (k/2) = -e2x(x) =>

                                  k = -(1/2)e2x(x) =>

Hvorved jeg nu indsætter k ind i 2e2x(x) + k:

2e2x(x) - (1/2)e2x(x) =>

(Jeg ved ikke hvordan jeg gør dette, men jeg har en ide om at det er det rigtige at gøre):

(1/2)e2xx - (1/4)e2xx =>

(Og samme her):

e2x((x/2) - (1/4))


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man beregner integralet ∫ x·e2x dx ved at benytte partiel integration:

∫ x·e2x dx = (1/2)x·e2x - ∫ (1/2)·e2x dx = (1/2)x·e2x - (1/4)e2x + k


Svar #2
22. januar 2012 af denis123 (Slettet)

men hvordan får du så

 

∫ x·e2x dx = (1/2)x·e2x - ∫ (1/2)·e2x dx  ?

 

Jeg siger at 

f(x) = x

g(x) = e2x

Og jeg får

 

∫ x·e2x dx = 1 * e2x - ∫ 1 * (2e2x)dx


Svar #3
22. januar 2012 af denis123 (Slettet)

Nå ja.

 

Jeg fik en regnefejl, fordi at jeg troede at

F(x) = f'(x)

 

hvor jeg i virkeligheden skulle have

F(x) = ∫ (fx) dx

 

tak for hjælp


Skriv et svar til: Angiv ubestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.