Matematik

Hjælp til rente og procent

18. januar 2012 af louiseenggaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person sætter 15.000 kr. i banken til en fast årlig rente på 2,4 %

- Hvor stort et beløb står der på kontoen efter 10 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

Kn = K0 · (1 + r)n

Man kender K0, r og n


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2012 af peter lind

Brug renteformlen K = K0(1+r)n hvor K er kapitalen efter n år, K0 er startkapitalen og r er rentefoden.


Svar #3
18. januar 2012 af louiseenggaard (Slettet)

Ved godt jeg skal bruge den der formel..

Men hvordan stilles den op?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Indsæt de kendte tal i formlen og beregn Kn . K0 = 15000 , r = 2,4% og n = 10 .


Svar #5
18. januar 2012 af louiseenggaard (Slettet)

altså K0 = 15000 og r = 2,4 % og n = 10 ?


Svar #6
18. januar 2012 af louiseenggaard (Slettet)

Hedder den så Kn = 15.000 x (1+2,4)10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ikke 1+2,4 . Man skal benytte 1 + 2,4% = 1,024 . Og lad være med at bruge bogstavet x som gangetegn. Benyt gangeprikken · eller stjernen * .


Svar #8
18. januar 2012 af louiseenggaard (Slettet)

okay så (1+1,024)10 ??


Skriv et svar til: Hjælp til rente og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.