Fysik

Tryk i flaske, når T ikke kendes

19. januar 2012 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg trykket i en flaske, når jeg kender: antal mol (136,364 mol), volumen (1,688 L), molarvægten(44 g/mol) og massen (6 kg)?

Dvs. med overstående data har jeg altså beregnet de første 2 punkter jf. opgaveoplæget (det vedhæftede billede), og mangler der ved det sidste punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2012 af NovakJ (Slettet)

Du kan andtage at temperaturen i flasken er omkring sturetemperatur, altså 293 K?


Svar #2
19. januar 2012 af Vinstrup (Slettet)

Men er det korrekt at gøre i dette tilfælde? Burde det ikke at stå i opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2012 af NovakJ (Slettet)

Hvis andet havde været gældende ville det have stået der, og så længe du blot skriver, at du har gjort denne antagelse, er det ikke forkert!


Svar #4
19. januar 2012 af Vinstrup (Slettet)

Ok, det vil jeg så gøre... Tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. januar 2012 af mathon

 

                  p  =  n·R·T / V 

                  p  =  (136,364 mol)·(8,31451 Pa·m3/(mol·K))·(293 K) / (0,005301 m3) =

                                                         6,2663·107 Pa ≈ 618 atm

 


Skriv et svar til: Tryk i flaske, når T ikke kendes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.