Matematik

endnu en om ligninger

19. januar 2012 af kila89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

har en ligning jeg ikke kan få til at gi det rigtig svar. 

x^2 + 4 (x - 2) = x (x + 1) + 4. 

Har prøvet at finde diskrimanten men kan ikke få den til at passe. 

Nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af evaen (Slettet)

Ganger ind i paranteser: x^2+4x-8=x^2+x+4

Trækker x^2, x og fra og lægger 8 til på begge sider: 3x=12

Dividerer igennem med 3: x=4

 

(du kan kun finde diskriminanten for en andengradsligning, og for at gøre det skal det være et andengradspolynomium der er ligmed 0)


Skriv et svar til: endnu en om ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.