Matematik

Har brug for hjælp til et potens regnestykke

19. januar 2012 af blackwell (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.

 

Jeg har fået nogle opgaver med potensregning hcvilket normalt ikke er så svært med tal men dette er med bogstaver istedet.

Hvorledes regner man følgende ud?:

b²/a * a5 * (a-² * b)² = b² * (a * b)²

/

1/(a * b)² * (a5 * b)² = a

 

Reasultatet skulle vistnok blive 1.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der står

(b2/a) · a5 · (a-2·b)2 = b2·a-1·a5·a-4·b2 = = a-1+5-4 · b2+2 = a0 · b4 = b4


1/(a·b)2 · (a5·b)2 = a-2 · b-2 · a5·2 · b2 = a-2+10 · b-2+2 = a8 · b0 = a8


Svar #2
20. januar 2012 af blackwell (Slettet)

Det giver mening, tusind tak for hjælpen :).


Skriv et svar til: Har brug for hjælp til et potens regnestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.