Matematik

Koordinatsættet til tangent, hvor hældning er -3

20. januar 2012 af sarah30 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fuldstændig glemt, hvordan man gør.

 

En funktion f er givet ved

x opløftet i 2. + 1/x

Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen, hvor tangenthældningen er -3

 

Jeg mener, at kan huske, at man kan taste det ind på lommeregneren, men jeg kan ikke huske hvordan?

Eller lave en eller anden beregning.

 

Nogen ideer til hvor jeg kan finde det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2012 af mathon

 

                     f(x) = x2 + 1/x          x≠0

benyt
         tangentligningen

 


Svar #2
20. januar 2012 af sarah30 (Slettet)

Ej, jeg er helt tabt.

Det er over et år siden, jeg havde matematik og har glemt så meget.

Hvordan finder man en tangentligning?

 

Skal den første ligning differenseres?

 


Svar #3
20. januar 2012 af sarah30 (Slettet)

Måske jeg har den.

 

Jeg differentierer den første ligning. Sætter den differenterede ligning = -3 og får 2 x koordinater.

Den ene har en hældning på -3, og derfra, skal jeg så finde en y værdi?

Men er det så en y-værdi til den differenterede ligning eller til den anden?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2012 af mathon

                            f '(x) = 2x - 1/x2         x≠0

                            f '(xo) = 2xo - 1/xo2 = -3

                                         2xo3 - 1 = -3xo2

                                         2xo3 + 3xo2 - 1 = 0

                                             xo1 = -1      xo2 = (1/2)

   røringspunkter
                              R1 =(-1;f(-1)) =  (-1;0)          R2 = (1/2;f(1/2)) = (1/2;9/4)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

# 3

Nej, det er f(-1) = 0, altså (-1,0) ;-)


Skriv et svar til: Koordinatsættet til tangent, hvor hældning er -3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.