Fysik
Fysik rapport hjælp
Hej
Jeg har et spørgsmål vedrørende fysik rapport som jeg skal lave. Det eneste jeg mangler er, at besvare et enkelt spørgsmål: Hvordan er blys evner til at absorbere af gamma stråling af 137Ba*
Jeg har fået hjælp fra YoungSlowy, som gav to rapporter som inspiration, men kunne ikke bruge det til at besvare mit spørgsmål.Har søgt på nettet, men forstår det ikke rigtigt.
Håber i vil hjælpe mig, så jeg kan blive færdig med min rapport og aflevere den :)
Tusind tak
Svar #1
21. januar 2012 af peter lind
Det er formentlig noget du skal besvare på grundlag af fysikforsøget. Det der spørges om er formentlig absorbtionskoefficienten.
Svar #2
21. januar 2012 af Pinkladyy (Slettet)
Det fordi vi ikke har haft så meget om emnet. Det er lidt nyt for mig. Vores fysikforsøg er om Halveringstykkelse.
Det med absorbtionskoefficienter har vi ikke lært endnu
Svar #3
21. januar 2012 af mathon
I = Io·e-µ·x
Io er den målte strålingsintensitet før gennemgang af det strålingsabsorberende materiale
I er den målte strålingsintensitet efter gennemgang af det strålingsabsorberende materiale
µ er absorptionskoefficienten (at absorbere men absorption)
halveringstykkelse
I/Io = e-µ·x
(1/2) = e-µ·X½
ln(1/2) = -µ·X½
-ln(2) = -µ·X½
X½ = ln(2) / µ
µ varierer med strålingstype og absorberende materiale
Svar #5
21. januar 2012 af Pinkladyy (Slettet)
Vi har slet ikke haft den formel endnu, så jeg forstår ikke så meget af den.
For at beregne halveringsykkelsen bruger vi formlen I=Io gange (1/2)opløftet i x divideret med x1/2
Skriv et svar til: Fysik rapport hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
