Matematik

Er trekanterne ensviklede?

21. januar 2012 af maleneakalunde (Slettet)

Hej med jer. 

Har fået opgaven: Trekant ABC har sidelængderne 16, 18 og 24. Trekant A1B1C1 har sidelængderne 40, 45 og 59. Er trekanterne ensviklede? 

Er der en smart måde at løse denne opgave på? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Se om forstørrelsesfaktoren for hver af siderne er ens.

 

Hvis det er tilfældet, er A1B1C1 blot en forstørrele af ABC, og dermed er de ensvinklede.

Hvis ikke, så må vinklerne nødvendigvis være forskellige.


Svar #2
21. januar 2012 af maleneakalunde (Slettet)

Okay, men hvordan finder jeg ud af om forstørrelsesfaktoren for hver af siderne er ens? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2012 af clar0957 (Slettet)

Brug forstørrelseskonstanten K:

K= A1:A = B1:B = C1:C
 

Gælder det for denne trekant?


Svar #4
21. januar 2012 af maleneakalunde (Slettet)

Nu forstår jeg. Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. januar 2012 af SuneChr

Hvis  16 / 40  =  18 / 45  =  24 / 59   er de to trekanter ensvinklede.

Undersøg så disse forhold, om lighedstegnene kan holde.


Svar #6
21. januar 2012 af maleneakalunde (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Er trekanterne ensviklede?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.