Matematik

Matematik Opgaver Mammut

22. januar 2012 af Niko83 (Slettet)

Mammut er i byen. Det er blevet sent, den sidste bus er kørt, og han har meget langt hjem.
Han ringer hjem til sin kone, som lover at hente ham i bil, hvis han går hende i møde.
Konen begynder at køre samtidig med, at Mammut begynder at gå.

Du skal findeud af , hvor på turen de mødes. Den strækning, Mammut når at gå, kaldes X.
Den strækning, Mammuts kone når at køre , kaldes Y.










                                                                                                                                  Hun kører 75 km/t
Mammut går med 5 km/t --------------->>>>>                                                    <<<<<<---------------------------
---------------------------------------------------------------------------20 km-----------------------------------------------------------------------------
Den strækning er 20 km som er tegnet


a: Hvor mange min. tager det Mammut at gå en km?

b: Hvor lang tid tager det Mammuts kone at køre en km?

c: Find X og Y ved at løse disse to ligninger:
X+Y=20        Den tid det tager at gå X km = Den tid det tager  at køre Y km.

d: Hvor lang tid går det fra, at Mammut begynder at gå , til at han er helt hjemme?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Følg vejledningen i opgavens spørgsmål. Hvad kan du ikke finde ud af her?


Svar #2
22. januar 2012 af Niko83 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af helle opgaven.


Svar #3
22. januar 2012 af Niko83 (Slettet)

Er der ingen som kan finde en løsning til den opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2012 af mathon

 

                 I:         x + y = 20   
                 II:        x/5 = y/75                         II multipliceres med 75 og kaldes III


                 I:         x + y = 20
                 III:      15x - y = 0                         I og III adderes

                           16x = 20

                            x = 1,25                           som indsat i I giver

                 I:         1,25 + y = 20

                            y = 18,75

 

Hvor lang tid går der fra, Mammut begynder at gå, til han er helt hjemme?

    hvis der ses bort fra standsningstiden og regnes med, at bilen holder sin konstante fart

            gåtid + køretid = 2·køretid = 2·(18,75 km) / (75 km/h) = 2·(0,25 h) = 0,5 h = (1/2) time

 

                        


Skriv et svar til: Matematik Opgaver Mammut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.