Matematik

Haster!! Ligninger

22. januar 2012 af Dabdube (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke hvordan man løser disse opgaver, Hjæææælp inden imorgen!

1) 3x2 - 6x = 20

2) 3x2 - 319x - 214 = 0

3) 536x-  851 = 917x


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af mathon

    repeter
                    løsning af andengradsligninger

                           ax2 + bx + c = 0            a ≠ 0


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. januar 2012 af mathon

1)
                 3x2 - 6x - 20
= 0

                 3x2 + (-6)x + (-20) = 0

   a = 3
   b = (-6)
   c = (-20)

   d = b2 - 4·a·c = (-6)2 - 4·3·(-20) = 36 - 12·(-20) = 36 + 12·20 = 36 + 240 = 276 = 22·69

   √(d) = √(22·69) = 2√(69)

                          x = (6 ± 2√(69)) / (2·3) = (3 ± √(69)) / 3  =  1 ± √(69)/3


Svar #3
22. januar 2012 af Dabdube (Slettet)

Hvordan laver man så 2 og 3! Jeg har forstået meget, men kan ikke finde ud af, at løse ligningen selv.. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2012 af mette48 (Slettet)

3x2 - 319x - 214 = 0

a=3

b=-319

c=-214

indsæt værdierne i formelen d = b2 - 4·a·c  og i  x=(-b±√d)/2a


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2012 af Mariaass (Slettet)

1. x = 3 ± √69 / 3

2. x = -2/3, 107

3. x = 917±√2665433 / 1072
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2012 af YesMe (Slettet)

Du kan evt kontrollere om de passer, så slipper du af med tvivlen...

http://wizzley.com/static/uploads/en/module/image/2011/11/20/2011-11-20_18-46-06_354.622x621.png


Svar #7
22. januar 2012 af Dabdube (Slettet)

okay, har fundet ud af det!! tusinde gange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Haster!! Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.