Matematik

Løs ligningen f(x) = 1

22. januar 2012 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet funktionen f(x) = 2x - 7
Løs ligningen f(x) = 1

Undersøg om punktet P(100, 193) ligger på grafen f

- hvordan skal jeg løse den ligning? eller skal jeg først opstille en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af Kvadratrod (Slettet)

Isolér x ved f(x) = 2x - 7 = 1

P(100,193). Her har du en x-værdi og en y-værdi. Indsæt x-værdien i funktionen f og se, om du får tallet for y-værdien.


Svar #2
22. januar 2012 af MariaDahl (Slettet)

f(x) = 2x - 7 = 1

2x - 7 = 1

2x = 1+7 

x = 4

Er det bare sådan?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2012 af jeanette1993 (Slettet)

ja, det er bare sådan. så mangler du bare at sætte 100 ind i formlen :)


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x) = 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.