Matematik

Beregning af vektor a og b's koordinater

22. januar 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej mennesker!

Matematik er ikke min stærke side, og jeg har problemer med en matematikopgave der lyder: 

 

Om vektorene a og b er det givet, at vektor x= 5a-3b, y=2a+4b hvor x=(-18,20) og y=(-2,34).

Beregn koordinaterne ti vektor a og b.

Håber virkelig nogen vil hjælpe, da jeg er helt blank! 

På forhånd mange mange tak! :)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af Enhver (Slettet)

x= 5a-3b, y=2a+4b hvor x=(-18,20) og y=(-2,34).

Dvs.    (-18,20) = 5a-3b       og           (-2,34) = 2a+4b

(-18,20) = (5a1-3b1, 5a2-3b2)          og                (-2,34) = (2a1+4b1, 2a2+4b2)

Herefter har du to stk. ligninger med to ubekendte, nemlig

-18 = 5a1 - 3b1     og       -2 = 2a1 + 4b1

og

20 = 5a2 - 3b2      og      34 = 2a2+4b2

som er meget enkle at løse, hvorefter du har koordinaterne   a=(a1,a2)  og  b=(b1,b2)


Svar #2
22. januar 2012 af Star04 (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Beregning af vektor a og b's koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.