Matematik

Eksponential Funktioner

23. januar 2012 af simba0505 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for lidt hjælp med en opgave:

Opgaven hedder som følgende: I en periode vokser en befolkningsstørrelse N(t) eksponentielt.

N(t)=5,7*e^0,035*t


I opgave 1 skal jeg differentiere N'(t) 
Dette har jeg gjort og jeg har fået det til: N'(t)=0,1995*e^0,035*t

I opgave 1 skal jeg finde ud af hastigheden hvormed befolkningen vokser for t=5 og t=10

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Differentialkvotienten udtrykker noget om hvor hurtigt N vokser til en tid.


Svar #2
23. januar 2012 af simba0505 (Slettet)

Så jeg skal bare indsætte T=5 på t's plads i den differentieret funktion?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af mathon

   væksthastighed
                                dN/dt = N '(t) = 0,1995·e0,035·t

   hastigheden hvormed befolkningen vokser til tiden t = 5

                                N '(5) = 0,1995·e0,035·5

   hastigheden hvormed befolkningen vokser til tiden t = 10

                                N '(10) = 0,1995·e0,035·10


Svar #4
23. januar 2012 af simba0505 (Slettet)

Mange tak ! :)

 


Skriv et svar til: Eksponential Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.