Matematik

Spørgsmål ang. ti89 og et tegn den viser?

25. januar 2012 af Gubbi9 (Slettet)

Hej, når jeg regner dette ud på min TI89:

Solve(4x-6y=4 and 6x-9y=6, (x    y))

Så får jeg et resultat med et underligt tegn som jeg ikke ved hvad betyder, og det er dette tegn jeg gerne vil vide hvad betyder, det ligner lidt et mærkeligt @ agtig ting.

x = (3*@1+2)/(2)    y = @1

Håber i kan hjælpe mig :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der står jo, at y = @1

Du får ligningen for en linie, fordi de to ligninger er udartede; den 2. ligning er den første ligning ganget med 3/2 .


Svar #2
25. januar 2012 af Gubbi9 (Slettet)

okay det forstår jeg ikke, hvad vil det sige at de er udartede?

min opgave var: Løs følgende ligningssystemer med to ubekendte ved hjælp af
cas:

er det så en valid besvarelse at skrive

y = @1

x = (3@1+2)/(2)       ???

Fatter kegle af hvad det betyder...


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

De to ligninger er jo varianter af den samme ligning

2x -3y = 2

Løsningen er alle de punkter (x,y) , der tilfredsstiller liniens ligning, og det skriver din lommeregner på formen

x = (3y + 2)/2

En anden variant er

y = 2(x-1)/3 = (2/3)x - (1/3)

Din ligning har uendeligt mange løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2012 af Walras

@# er blot lommeregnerens konstant. 

Det er der skam ikke så meget "at fatte kegle over".


Skriv et svar til: Spørgsmål ang. ti89 og et tegn den viser?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.