Matematik

Vektorer - haster!

26. januar 2012 af Benjamin O (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle
jeg står med en matematik opgave om vektorer, som jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe an.
opgaven lyder:

Givet 2 vektorer i planen
 a= (5,2) og Ct = 2t, t-3)     t € R

bestem længden af den korteste af diagonalerne i det parallelogram, der udspændes af vektor a og vektor C2

HVAD SKAL JEG GØRE?!
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem længderne af de to vektorer (a + C2) og (a - C2) . Det mindste af de to tal er længden af den korteste diagonal i det nævnte parallelogram.


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. januar 2012 af peter lind

Det er længden af vektoren a+C2


Svar #3
26. januar 2012 af Benjamin O (Slettet)

skal jeg ikke indsætte 2 ind på t's plads?


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo. Derved bestemmes koordinaterne for vektoren C2 .


Svar #5
26. januar 2012 af Benjamin O (Slettet)

okay, så efter jeg har indsat 2 ind på t's plads. så skal jeg bare bruge længdeformlen til vektor a + C2?
det vil sige: at jeg først lægger vektor a og C2 sammen og får en ny vektor , og derefter vha. længdeformlen finder længden?


Svar #6
26. januar 2012 af Benjamin O (Slettet)

Okay, super. tak skal i have! :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er korrekt; men du skal også undersøge længden af vektoren (a - C2) ; se #1.


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

får i resultatet til 3,16 ???


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det korrekte resultat er √10 . Din værdi er en tilnærmet værdi for det.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. oktober 2015 af jens12234 (Slettet)

Jeg ved det er et gammel indlæg - men hvis nogle skulle falde over det igen, har jeg brug for hjælp til samme opgave.... har ikke kunne forstå de forrige svar


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. oktober 2015 af peter lind

Hvor går det galt ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. oktober 2015 af jens12234 (Slettet)

Ved svar 7


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. oktober 2015 af peter lind

Derer jo to diagonaler i et parallelogram. Der spørges om den mindste. Du er nød til at beregne længderne af begge diagonaler for at finde hvilken der er den mindste


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. oktober 2015 af jens12234 (Slettet)

Hvorfor skal man både finde a+C2 og a-C2?


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. oktober 2015 af peter lind

Fordi der er to diagonaler. Den ene af dem er en vektor, som har samme længde som den ene diagonal. Den anden har samme længde som den anden diagonal. Prøv evt. at lave en tegning


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. oktober 2015 af jens12234 (Slettet)

Jeg tror jeg fandt ud af det - mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
24. oktober 2015 af Kiraa (Slettet)

Jeg undrer mig over at svaret er kvadratroden af 10 når jeg får min (a+C2) til 9,258148153 og min (a-C2) til 1,512181461 og var det ikke den mindste af de to tal som var den korteste og derved svaret? Håber nogen kan hjælpe mig med mit problem.


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. oktober 2015 af peter lind

Ingen af de tal er da kvadratroden af 10. Udregn (a+C2)2 og(a-C2)2 for at finde svaret. Du har ret i at det er det mindste rigtige resultat, der er svaret


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. oktober 2015 af Kiraa (Slettet)

Jeg er stadig i tvivl om mit resultat. Kan du tjekke om min udregning er korrekt?
a=√(5^2+2^2) = 5,385164807
C2=√(4^2+-1^2)= 3,872983346
(a+C2)^2 = (5,385164807+3,872983346)^2= 85,71330722
(a-C2)^2 = (5,385164807-3,872983346)^2= 2,286692771

forstår så heller ikke ud fra min beregning at svaret et √10 som skrevet i svar #9


Brugbart svar (1)

Svar #20
24. oktober 2015 af peter lind

Det er den ikke. Du bruger nogle hel forkerte formler.

(a+b)2 = a2+b2+2a·b

(a-b)2 = a2+b2-2a·b

a= (5,2) og C2 = (4, -1)

a+C2  =  ( 9,3 )  (a+C2)2 = 81+9 = 90

a-C2  = (1, 3)     (a-C2)2 = 1+9 = 10


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.