Matematik

bestemme ligning i tangent

28. januar 2012 af gulerodden (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey, jeg har en opgave der siger 

"En funktion F er givet ved f(x)= 4 sqrt(x) -1

 Bestem en ligning for tangenten til grafen for F i punktet p(4,f(4)).

 

jeg har differentieret den til at give 2/x^½ men ved ikke helt hvordan jeg kommer videre herfra...

 

hvis nogen kan hjælpe så vil det være utroligt påskønnet :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af mathon

                         skriv først tangentligningen
 
                         find ud af hvad du "skal bruge" for at komme videre

 


Svar #2
28. januar 2012 af gulerodden (Slettet)

hmm jeg skal vel bruge en a værdi. jeg er dog ikke sikker på hvordan jeg kommer frem til den.  

 

jeg er ret sikker på det er en y=ax+b ligning. 

 

er stuck... kan vitterligt ikke forstå differentialligninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2012 af mathon

 dvs
        tangenten i (4,f(4)) = (4,7)

                          y = ax + b   med   a = f '(4) 
og
                          7 = f '(4)·4 + b
      


Svar #4
28. januar 2012 af gulerodden (Slettet)

hvordan kom du frem til 4,7 ? kan ikke se hvor 7 tallet kommer fra :S

 

hvis du kan gøre det lidt mere simpelt så ville jeg være utroligt glad, for som sagt; i dont get this stuff...

 

differentialligningen er det ikke 2/x^½ ? den som jeg fandt tidligere eller skal jeg finde stamfunktionen for at finde den ?:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2012 af mathon

                                

                          f '(x) = 4·(1/(2√(x))  = 2/√(x)     x>0


Skriv et svar til: bestemme ligning i tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.