Matematik

Ligninger med potenser og rødder

28. januar 2012 af Tkay (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle,

Jeg håber meget I kan hjælpe, jeg sidder lidt fast med disse ligninger, og jeg kan simpelthen ikke få dem til at gå op.

1) 2x2-3=9-x2
2) x3-12=20-3x3
3) 2√x+5=23
4) 2?x+10=74+?x

Det er specielt 1 og 4 jeg har store problemer med.

Min udregning for 2 og 3 (sig endelig til hvis det bliver gjort forkert)

2) x3-12=20-3x<=> x-12=20-3x <=> x=8-3x <=> 4x=8 <=> x=2

3  2√x+5=23 <=> 2√x=18 <=> √x=9 <=> x=92 <=> x=81

Jeg vil meget gerne have mellemregninger med, så jeg har en idé til hvad jeg gør forkert.

Pft.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2012 af Mongomaniac (Slettet)

2x^2-3=9-x^2 <=> 2x^2+x^2=9+3 <=> 3x^2=12  <=> x^2=12/3=4 <=> x=4^0,5=2

Hvad skal der stå på ? plads i 4?

2 og 3 er rigtige.


Svar #2
28. januar 2012 af Tkay (Slettet)

Kan du uddybe dine mellemregninger i 2., jeg kan ikke forstå hvorfor du må gør dette 2x^2+x^2=9+3, når man laver noget på den ene side, skal man jo lave det præcis det samme på den anden side.

 

Hvor der er spørgsmåltegn skal der stå 3. rod

? = 3. rod (x^(1/3))


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2012 af Mongomaniac (Slettet)

Undskyld det sene svar. 

Jeg måtte gøre det, da jeg lagde x^2 og 3 til på begge sider. På den måde ophævedes -3 og -x^2 på hver sin side, for at "dukke op" på den anden side som positive. 

Jeg går ikke ud fra, at du har brug for hjælpen længere?


Skriv et svar til: Ligninger med potenser og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.