Fysik

Hjælp til fysik

29. januar 2012 af Powerpuffgirl (Slettet)

Hej
Jeg er gået i stå med en fysik opgave:
Et tog kører ind på en station med hastigheden 35 km/h. Det standser med konstant acceleration i løbet af 20 s.
a) Beregn accelerationen. Angiv resultatet i SI-enhed.
b) Beregn bremselængden.
Hvad gør man ? Hvordan løser man opgaven ? Håber der er nogle, som vil hjælpe mig .


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af peter lind

a)  a = Δv/Δt

b) s = ½*a*t2+v0t + s0


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at accelerationen er konstant, så hastigheden varierer lineært med tiden:

v(t) = v0 + at

Man kender løsningen til ligningen v(t0) = 0 , idet t0 = 20s, og man kender v0 . Bestem nu a .

b) Beregn bremselængden

s(t0) = (1/2)a·t02 + v0·t0


Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.