Matematik

En linje l har ligningen 3x+5y-10=0

30. januar 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp mig! :-)

 

En linje l har ligningen 3x+5y-10=0

 

a) bestem en normalvektor til og en retningsvektor for l.

b) Bestem projektionen Rl af punktet R(10,15) på l.

c) Bestem projektionen Pl af punktet P(-7,8) på l. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man aflæser en normalvektor til linien direkte af liniens ligning på formen

ax + by + c = 0

her er n = (a;b) en normalvektor til linien, og en tværvektor til n vil da være en retningsvektor for linien, dvs. vektoren (-b;a).

Projektionen af en punkt (x0;y0) på linien med ligningen ax + by + c = 0 er da det punkt (x;y) bestemt således, at vektoren (x-x0 ; y-y0) er vinkelret på liniens retningsvektor, dvs

(x-x0 ; y-y0) • (-b ; a) = 0, og

ax + by + c = 0


Skriv et svar til: En linje l har ligningen 3x+5y-10=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.