Matematik

Bestem t

30. januar 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen finde værdien for t i ligningen:

 

t + 1 * t2 - 2t + 4 * (-t) = 0?

 

Med solve får jeg 0 og 5, men kan ikke helt se hvordan man regner sig frem til resultatet uden cas.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af mathon

                      t + 1 * t2 - 2t + 4 * (-t) = 0

                      t +  t2 - 2t - 4t = 0

                      t2 - 5t = 0

                      t·(t-5) = 0


Svar #2
30. januar 2012 af mathbj (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Bestem t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.