Matematik

Fjern overflødige parenteser... Rettelse

30. juni 2005 af Malfoy (Slettet)
Hej Alle….
Jeg er i gang med en opgave, hvor jeg skal fjeren alle overflødige parenteser men, jeg er ikke sikker på jeg gør det rigtigt, jeg håber derfor der er nogle der gider at rette det jeg har lavet og samtidig fortælle hvad jeg har gjort forkert hvis der er nogle fejl….


A) ( 3 * (4+1) – 2 ) ) - ( 3 + 4 * (2 * 5) )

 ( 3 * 4+1 – 2 ) - 3 + 4 * (2 * 5)


B) 5 (a + b) (c * ( d – 1 )) - b * (z – k * (a) )

 5 (a + b) (c * d – 1) - b * (z – k * a )


C) (p + q) / (r * (s + p)

 (p + q) / (r * s + p)

På forhånd tak
Malfoy Sebastiansen


ps. der hvor der er den der firkant det er der jeg selv har fjernet de overflødige parenteser

Svar #1
30. juni 2005 af Malfoy (Slettet)

UPS, jeg mener der hvor der står () er der hvor jeg har fjernet de overflødige parenteser...

det skulle rigtigt have været en firkant

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juni 2005 af frodo (Slettet)

3 * 4+1 = 12+1=13
3*(4+1)=3*5=15

altså går den ikke..

Den øverste bliver:

( 3 * (4+1) – 2 ) ) - ( 3 + 4 * (2 * 5) ) =
3*(4+1) – 2 - ( 3 + 4*(2*5)

regnearternes hierarki:
1) potensopløftning
2)multiplikation og division
3) addition og subtraktion

Det skal du anvende

og desuden har du ganget fprkert ind i parentesen i B og C

Svar #3
01. juli 2005 af Malfoy (Slettet)

#2) Tak for hjælpen Frodo...

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juli 2005 af Duffy

A) ( 3 * (4+1) – 2 ) ) - ( 3 + 4 * (2 * 5) )

DIT RES: ( 3 * 4+1 – 2 ) - 3 + 4 * (2 * 5)

MIT RES: 3 * (4+1) – 2 - ( 3 + 4 * 2 * 5 )

UDREGNET GIVER A) [DER IØVRIGT HAR EN ULOVLIG PARENTES - DEN 5TE]:

"en parentes kan ikke stå alene!"


3 * (4+1) – 2 - ( 3 + 4 * 2 * 5 ) =

3 * 5 – 2 - 3 - 4 * 2 * 5 =

15-2-3-40 =

-30





B) 5 (a + b) (c * ( d – 1 )) - b * (z – k * (a) )

DIT RES: 5 (a + b) (c * d – 1) - b * (z – k * a )

MIT RES: 5 (a + b) (c * ( d – 1 )) - b * (z – k * a )


du kan IKKE fjerne den indre parentes i

(c * ( d – 1 )) og få (c * d – 1 )!!!!!

det giver (c * ( d – 1 )) = (c * d – c )



UDREGNET GIVER B):

5 (a + b) (c * ( d – 1 )) - b * (z – k * (a) ) =

(5a + 5b) (cd – c ) - b * (z – k * a ) =

(5a + 5b) (cd – c ) - bz + bka =

5acd – 5ac + 5bcd – 5bc - bz + bka =

5c(ad – a + bd – b) - bz + bka




C) (p + q) / (r * (s + p)

Der skal vel stå

(p + q) / (r * (s + p))


DIT RES: (p + q) / (r * s + p)

MIT RES: (p + q) / (r * (s + p))
det er altså ikke muligt at fjerne nogen "overflødig parentes"

UDREGNET GIVER C):

(p + q) / (r * (s + p)) =

p / (r * (s + p)) + q / (r * (s + p)) =

p / (rs + rp) + q / (rs + rp)



Duffy









Svar #5
02. juli 2005 af Malfoy (Slettet)

Tusind Tak Duffy :D
Nu kan jeg forstå det hele meget meget bedre :D

God Weekend
& God Ferie
Malfoy Sebastiansen

Skriv et svar til: Fjern overflødige parenteser... Rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.