Matematik

Trigonometri

31. januar 2012 af bananman (Slettet)

Please haster virkelig og har virkelig brug for hjælp, da jeg ikke kan finde ud af en opgave, hvori jeg skal bruge cosinusrelationerne til at finde vinkel u.

 

Vedhæftet fil: sæt 1.6 20120131 rev 1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn |BC| ved hjælp af en cosinusrelation i trekant ABC, og beregn |BD| ved hjælp af en cosinusrelation i trekant ABD. man kender da alle tre sider i trekant BCD, hvorefter vinkel u kan beregnes ved hjælp af en cosinusrelation.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2012 af nielsenHTX

du skal bruge BC for at finde vinkel u men hvordan har du fundet BC uden cosinusrelationen?  </o:p>


Svar #3
31. januar 2012 af bananman (Slettet)

bc har jeg fået til 95,2, men ved ikke hvordan jeg skal berenge vinkel u, da jeg ikke kan udregne den sidste side i den lille trekant dvs. hvor medianen skærer trekanten

 


Svar #4
31. januar 2012 af bananman (Slettet)

please er der nogle der kan hjælpe mig, da det virkelig haster


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2012 af nielsenHTX

#4 fremgangsmåden er jo beskrevet i #1


Svar #6
31. januar 2012 af bananman (Slettet)

men jeg kan desværre ikke udregne bd, da jeg ikke ved hvad cosA er


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2012 af nielsenHTX

#6 som det også står i #1... kan den findes i trekant ABD da du kender AB, AD og vinklen mellem dem 25grader


Svar #8
31. januar 2012 af bananman (Slettet)

som er 25 ikke, men dvs. at graden også er 25, når jeg skal regne bd ud, hvormed begge resultater giver 95,2, som jeg mener ikke er rigtigt


Svar #9
31. januar 2012 af bananman (Slettet)

jeg mener at bd er 95,2 og bc det samme dvs. 95,2, men er ikk sikker på det er rigtigt


Svar #10
31. januar 2012 af bananman (Slettet)

hallo


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2012 af nielsenHTX

#8 regnede efter og BC er ikke 95,2 men BC=√(AB2+AC2-2*AB*AC*cos(25grader)=180,23

så du sætter forkert ind.. men jeg får også at BC=BD

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som beskrevet i #1 finder man

|BC|2 = |AB|2 + |AC|2 - 2·|AB|·|AC|·cos(A) = 3002 + 4002 - 2·300·400·cos(25º) ⇒ |BC| = 180,239

|BD|2 = |AB|2 +|AD|2 - 2·|AB|·|AD|·cos(A) = 3002 + 2002 - 2·300·200·cos(25º) ⇒ |BD| = 145,750

cos(u) = (|BC|2 + |BD|2 - |DC|2)/(2·|BC|·|BD|) ⇒ u = 74,852º


Svar #13
31. januar 2012 af bananman (Slettet)

nu har jeg endelig fundet de rigtige sidelænger, men når jeg siger 180,242+2002-145,752/2*145,75*200 får jeg 0,8 som ikke ser ud til at være rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du skal indsætte tallene på de rigtige pladser, se #12. De to hosliggende sider er |BC| og |BD| .


Svar #15
31. januar 2012 af bananman (Slettet)

tusind tak for hjælpen og undskyld ulejligheden


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. januar 2012 af nielsenHTX

#11 hov glemte at omdefiner fra BC, sådan går det med copy paste:) se #12</o:p>


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.