Matematik
Integration
Hej :)
Hvordan kan man løse ∫10(2x/(x2+1))dx vil værdsætte lidt hjælp og forklaringer..
Svar #1
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
Benyt substitutionen u = x2+1 , du = 2x dx , så
0∫1 (2x/(x2+1)) dx = 1∫2 (1/u) du = ln(2)
Svar #2
31. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)
Nåååå
Jeg er i gang med ∫10(5x4ex^5+1) og har fået at g(x)=x5+1 g'(x)=5x4 f(x)= ex f(g) = ex^5+1
dermed får jeg til sidst 1-1 er det rigtigt?
Svar #3
31. januar 2012 af mathon
u = x5+1 du = 5x4dx
u = 05+1 = 1 u = 15+1 = 1+1 = 2
0∫1(5x4ex^5+1)dx = 1∫2eudu = e2 - e1 = e(e-1) ≈ 4,67077
Svar #4
31. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)
er det nok at skrive e2 - e1 eller e(e-1) når det er uden hjælpemidler?
Svar #5
31. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)
jeg har også prøvet et integrere ∫(2x-1)6 og har fået:
(64/7)x7 - x7
har aldrig integreret med potenser før..
Svar #6
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#5
Det resultat er ikke korrekt.
Benyt substitutionen u = 2x-1 , du = 2 dx , så
∫ (2x-1)6 dx = ∫ (1/2)·u6 du = (1/2)·u7/7 + k = (1/14)·(2x-1)7 + k
Skriv et svar til: Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
