Matematik

Vinkler

31. januar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

C = 90 grader i retvinklet trekant ABC , a = 5 og b = 10 . Beregn siden c samt vinklerne A og B.

 

Hvordan gøre jeg?

 

Jeg benytter pythagoras til at beregn siden c:

 

5+102 = 125

√125 = 11,180

c = 11,180

 

men hvordan regner jeg vinklerne A og B?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af SuneChr

Øvrige vinkler beregnes v.h.a. tangens, som helt sikkert står i lærebogen, hvordan.


Svar #2
31. januar 2012 af momix (Slettet)

Kan du give me eksample?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I en retvinklet trekant gælder

tan(A) = a/b og tan(B) = b/a


Svar #4
31. januar 2012 af momix (Slettet)

Ikke formlen, men eksmaple, hvis du kender C som er 90 grader hvordan regner du Vinklerne A og B?

Formlerne er:

tan(A) = a/b og tan(B) = b/a

 

men jeg kender ikke A eller B, med mindre hvis jeg divider a/b som er siderne?

 

altså : 5/10 = 0,5 og så sige : tan(0,5) = 0,54630249  ? for , at finde vinkel A


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kender jo siderne a og b, og derfor kan du beregne tan(A) og dermed A. Vinklen B er så 90º - A .


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2012 af SuneChr

Giv dig tid til at læse og forstå # 3. Brug formlerne dér og indsær dét, du ved om a og b.

(Visse indlæg skrives samtidig, uafhængig af hinanden, inden de popper op.)


Svar #7
31. januar 2012 af momix (Slettet)

tan(A) = a/b

 

For, at regne vinkel A gøre jeg:

 

A = tan(0,5) = 0,54630249 

 

men hvorfor skal jeg gøre sådan for at regne B ?

90 - 0,54630249 = 89,4536975 º     er det afstanden der spiller her ?

kan jeg ikke bare bruge  tan(B) = b/a ? for , at finde B ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er ikke A = tan(0,5), men

tan(A) = a/b = 1/2 , så

A = tan-1(1/2)

Vinkel A er den vinkel, hvis tangens er 1/2 .

Man kan beregne B af tan(B) = b/a , eller man kan udnytte, at A og B er komplementærvinkler. Resultatet bliver det samme.


Svar #9
31. januar 2012 af momix (Slettet)

Hvad menes der med, a vinkel A er den vinkel, hvis tangens er 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Dermed menes, at

tan(A) = 1/2 .

Man skal finde den vinkel A, hvis tangens er 1/2, og den vinkel er A = tan-1(1/2)


Svar #11
31. januar 2012 af momix (Slettet)

Da jeg har valgt formlen tan(B) = b/a  for , at regne B 

 

tan(A) = a/b = 10/5 = 2

B = tan-1(2) = 63.434º

er det korrekt, at B  = 63.434º


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Korrekt afrundet til 3 dec er det B = 63,435º . Du kan jo selv prøve efter, at A+B = 90º .


Svar #13
31. januar 2012 af momix (Slettet)

Er det vigtigt, at afrunde, betyder det noget hvis man valger og ikke afrunde ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er da vigtigt at afrunde korrekt. Hvis du vælger at angive et resultat med 3 dec., bør det være afrundet korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. januar 2012 af SuneChr

# 13  I en opgave som # 0 er det normalt at opgive beregnede vinkler, i grader, med to decimaler, med korrekt afrunding.


Svar #16
31. januar 2012 af momix (Slettet)

Det rigtigt nok , hehe.

 

Hvis du har en trekant som hedder " YES "

Y = 29º , E = 3,3 og   S= 4.0. Man skal bestem trekantens areal. Hvilke  formel bruger man ?

 

Og kan i  give mig eksample?


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Man bruger små bogstaver for sidernes længder: e = 3,3 og s = 4,0 , så er

T = (1/2)·he·e = (1/2)·s·e·sin(Y)


Svar #18
31. januar 2012 af momix (Slettet)

Jeg prøver, at forstå formlen , men aner ikke hvad h er i formlen:

 

T = (1/2)·he·e = (1/2)·s·e·sin(Y)


Brugbart svar (0)

Svar #19
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

he er højden fra E på siden e; men udtrykket for den er jo indsat, så formlen er lige til at sætte ind i:

he = s·sin(Y)


Svar #20
31. januar 2012 af momix (Slettet)

 

Passer det, at   Arealet er T = ½ * 4.0 * 3.3 * sin(29º) = 3.19974336

Hvis jeg gøre det forkert, hvilket jeg tror jeg gøre, hvordan ellers?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 46 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.