Matematik

Hvad er y efter 30 min?

01. februar 2012 af NicolineC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey guys. Jeg har igen et par spørgsmål ang. en aflevering i matematik.

 

En kop te, der lige er lavet, er 90 C varm.
Stuetemperaturen er 25 C.
x: Tiden i minutter
y: Det teen er varmere end stuetemperatur.
y har en halveringstid på 10 minutter.

Når teen lige er lavet er den 25 C varm.


d) Hvad er y efter 30 minutter?
e) Hvor langt tid har teen kølet af, når y=45?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

En kop te, der lige er lavet, er 90 C varm

Når teen lige er lavet er den 25 C varm

???????????????????.

 


Svar #2
01. februar 2012 af NicolineC (Slettet)

Hov, det sidste var en fejl.

En kop te der lige er lavet er 90 C varm, er det rigtige facit.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

T½ = ln½ / lna
 

lna = ln½ / T½ = -ln2 / 10
 

a = e^(-ln2 / 10) = 0,933032992
 

y(0) = 90-25 = 65 = b * a^0 = b = 65
 

y = 65 * 0,933^x
 

---------------------
 

y(0) = 65,   T½ = 10 min  på 30 minutter  y(30) = 65 * ½^3 = 8,125 ~ 8,1
 

---------------------
 

45 = 65 * 0,933^x
 

x = 5,305147205 ~ 5,3

 

;-)


Skriv et svar til: Hvad er y efter 30 min?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.