Matematik

Komplekse tal z = i + iz

02. februar 2012 af Nomis90 (Slettet) - Niveau: A-niveau

z = i + iz

Jeg skal isolere z. Hvordan gør jeg det?

 

Jeg har fået opgave i forbindelse med komplekse tal.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2012 af fosfor (Slettet)

Divider med z

1 = i / z + i

Isoler z

1 - i = i / z

z = i / (1-i)


Brugbart svar (4)

Svar #2
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Et sådant resultat bør man forlænge med nævnerens kompleks konjugerede:

z·(1-i) = i ,

z = i / (1-i) = i·(1+i) / ((1-i)·(1+i)) = (i-1)/2 = -(1/2) + (1/2)·i


Skriv et svar til: Komplekse tal z = i + iz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.