Matematik

Hjælp (Mindste kvadraters metode)

02. februar 2012 af Meetwo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

 

Jeg har problemer med følgende:


S = (y1-b)2 + (y2-b)2 + (y3-b)2 - 2a((y1-b)(x1-x)+(y2-b)(x2-x)+(y3-b)(x3-x))+a2((x1-x)2+(x2-x)2+(x3-x)2

 

Benyt sætningen ovenfor til at bestemme den værdi af b, der gør summen af de tre første led så lille som mulig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Find minimum for

S1 = (y1-b)2 + (y2-b)2 + (y3-b)2

som funktion af b, dvs løs ligningen

dS1/db = 0


Svar #2
02. februar 2012 af Meetwo (Slettet)

Det tænkte jeg også, men da vi har en anden opgave med differentialregning, går jeg umiddelbart ikke ud fra, at det burde være den korrekt måde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan jo så alternativt se, at S1 er et 2.-gradspolynomium i b og så bestemme toppunktets x-koordinat (eller b-koordinat).


Skriv et svar til: Hjælp (Mindste kvadraters metode)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.