Fysik

find hastigheden af stenen lige inden den rammer jorden

02. februar 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

min opgave lyder:

en sten bliver smidt ud fra et tårn, rammer jorden efter 4 s.

a) find hastigheden af stenen lige inden den rammer jorden.

har prøvet:
ΔV=-g*Δt =-9,82*4s =-39,28 m s^-1 ??? er dette rigtigt?

 

b)

find højden af tårnet.

 

har også prøvet her men er i tvivl..

Δy=(Vo)2/2*g = (39,28)2/2*9,82 = 2,0m ??? er dette rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2012 af anjahør (Slettet)

nej

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Resultatet i a) er korrekt.

b) Benyt s = (1/2)gt2


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2012 af peter lind

Det skal være h = v02/(2*g). Du kan også regne det mere direkte ud som ½*g*t2. Det har den fordel at en evt. fejl i den første del ikke påvirker resultatet.


Svar #4
03. februar 2012 af ansigtet (Slettet)

okey tak


Skriv et svar til: find hastigheden af stenen lige inden den rammer jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.