Matematik

Trigonometri , Cykelprojekt ?

03. februar 2012 af iamjustadreamer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. 

Hvordan kan jeg udregne opgave f? (lægger opgaven ind)

Jeg skal bestemme momentet mb ? men jeg er i tvivl om hvordan jeg gør det ?

 

 

Vedhæftet fil: Cykelprojekt1 (1).doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2012 af Snobaca (Slettet)

Du har udregnet siden a, og den kender vinkelen B, så ud kan udregne F2 ved at tan(B)=|F2|/a --> |F2|=tan(B)*a

Så indsætter du bare i den givende formel så mb=tan(30)*a^2

 


Svar #2
03. februar 2012 af iamjustadreamer (Slettet)

Det prøver jeg da lige , tusinde tak for svaret :D . 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2012 af Snobaca (Slettet)

Hov nej der var jeg vist for hurtig, det kan man vist ikke alligevel


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2012 af Snobaca (Slettet)

Måske skal hellere bruge at F2 er vinkelret på a til at trække en vinkelen ned i vektorenes parrallelogram.

Vi ved at F1+F2=F=0,3 N

Så kan du bruge F1/F2=Tan(30) --> F1=Tan(30)*F2

Så kan udskrifte F1 og få at Tan(30)+2*F2=0,3 N

Og da længden af en vektor repræsentere den kraft den symbolisere må du kunne finde F2 sådan

Undskyld det andet vrøvl:P


Svar #5
03. februar 2012 af iamjustadreamer (Slettet)

Det er helt okay , jeg prøver bare det andet , Igen mange tak for svarene :D 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen mellem F og F1 er 30º , hvorfor vinklen mellem F og F2 er 60º , så

|F2| = |F|·cos(60º) = |F|·sin(30º) = (1/2)·|F|


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Såvidt jeg kan se, mangler der en oplysning for at kunne bestemme punktet E -


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

I c) skal man bestemme radius i cirkelbuen. her kender man pilhøjden h = 30mm og den halve korde k = 200mm, så den søgte radius følger af Pythagoras.

I d) bestemmer man så vinklen mellem de to radier, hvoraf følger cirkelbuens længde.

e) Det fremgår af Fig 1, at hjulenes centre F og D er i samme højde over underlaget som punktet B. Det fremgår også af forklaringen, at AC og BD er parallelle, og at BD er vandret. I b) har man bestemt afstanden fra C til siden BD. Ved hertil at lægge hjulenes radius 36cm, må man få den i e) ønskede lodrette afstand fra A til underlaget.


Skriv et svar til: Trigonometri , Cykelprojekt ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.