Samfundsfag

Giddens teori - Hjælp :)

03. februar 2012 af NathanDrake (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave: Vurder, hvordan samfundet har udviklet sig i perioden 1948 til 2007 dels ud fra Giddens teori om det senmoderne samfund. 

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med en besvarelse til denne? Jeg har prøvet at søge forskellige steder, men jeg kan ikke rigtig finde noget der kan besvare dette. 

Tusind tak på forhåd. 


Brugbart svar (4)

Svar #1
04. februar 2012 af larsdrengen (Slettet)

Anthony Giddens

Giddens projekt er en reaktion mod klassikernes reduktionistiske og monokausale  tolkninger af moderniteten.
Hvad er moderniteten? Den adskiller sig fra det før-moderne ved at være dynamisk og forandre sig i en hastig karakter.
Dynamikken skabes af:
1. Adskillelsen af tid/rum = Den øgede mobilitet, og kommunikationsteknologiens udvikling.
2. Udlejring = består af to mekanismer, som kaldes abstrakte systemer:
Symbolske tegn (penge): Udvekslingsmedier (penge), som bryder med rummet, idet man som handlende ikke behøver at mødes. 
Ekspertsystemer: Vi er omgivet af ekspert systemer (hvordan er en computer lavet, hvordan virker en eller anden maskine i praksis – vi ved det ikke!)
3. Den refleksive karakter = Vi er blevet i stand til at forholde os til os selv. Dette er forbundet med opløsningen af traditionen, som bliver erstattet af en rationel og videnskabelig tankegang. Vi accepterer ikke noget uden videre og sætter spørgsmål ved alt.

Tvivl og tillid: I viden-samfundet får vi kastet en masse ekspert udsagn i hovedet, og nogle af disse er modstridende. Derfor kan det være svært at vurdere, hvilke man skal tro og hvilke man ikke skal. Resultatet af dette er den refleksive karakter. Der er dog også et andet aspekt: tvivlen og usikkerheden, som er forbundet med: at vi på ingen måde kan have indsigt i alle ekspert systemer.
Tilliden til systemerne virker, er derfor meget centralt i moderniteten. Tillid læres allerede i barndommen og udvikles bedst i en rolig og tryg opvækst → jo bedre barndom jo bedre rustet er man i forhold til modernismens opsplittende tendenser.


Skriv et svar til: Giddens teori - Hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.