Matematik

Vinkler forkert

06. februar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lad os sige, at du har Vinkel A = 46 o , side a = 2,29 og b = 2,71

 

Jeg regnede, at Vinkel B = 58,4 o ved, at sige :

 

B = sin-1 (2,71 * sin(46 o

                 ---------------------         =   58, 4 o

                    2,29

 

Men jeg tror, at jeg regnede vinkel C eforkert:

 

C = sin-1 (2,29 * sin(58,4 o)

                 ---------------------         =   46,03 o

                    2,71

 

Nogen som kan hjælpe mig? hvad gøre jeg forkert og hvordan skal det gøres?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af mathon

   tegn det for at få overblik
   og bliv klar over, at der er to trekantsløsningerløsninger
   og dermed to værdier for vinklerne B og C.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2012 af hej2010 (Slettet)

Jeg ved ikke helt om det kan hjælpe men har en hjemmeside hvori sidelængder og gradtal er sat på pladserne:)

 

http://cossincalc.com/#angle_a=46&side_a=2%2C29&angle_b=&side_b=2%2C71&angle_c=&side_c=&angle_unit=degree


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af mathon

                     sin(B) / b  =  sin(A) / a

                     sin(Bspids) = sin(180º - Bspids) =  sin(A)·(b/a) = sin(46º)·(2,71/2,29) = 0,851271

                                B1 = Bspids = sin-1(0,851271) = 58,35º       C1 = 180º - 46º - 58,35º = 75,65º      

                                B2 = Bstump = 180º - 58,35º = 121,65º        C2 = 58,35º - 46º = 12,35º


Svar #4
06. februar 2012 af momix (Slettet)

C=180−46−58.35=75.65 :D aahh tak

γ=180°−(α+β)


Skriv et svar til: Vinkler forkert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.