Matematik

Ligninger med parenteser

06. februar 2012 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, er der nogle der kan regne dem her ud? 

5x - (8 + x) = 4x + 3 - (x + 7)

(7x - 3) + (3x + 8) = (10x - 1) - (2x + 4)

4(3x + 7) = 5(4x - 12)

3(x + 4) - 2(x - 4) = 4(x + 6) + 5x

(x + 1) (x + 3) = x+ 11

Jeg har prøvet, men får de sygeste resultater og de passer ikke, når jeg ska regne dem ud.

HJÆLP!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af den første mohikaner

Når du hæver en "negativ parantes" skifter leddene indeni fortegn

 

eks:

 

5x - (8 + x) = 4x + 3 - (x + 7)

5x -8 -x = 4x + 3 -x -7

4x - 8 = 3x -4

x = 4

 

der kontrolleres ved indsættelse:

5*4 - (8 + 4) = 4*4 + 3 - (4 + 7)

20 - 12 = 16 + 3 - 11

8 = 8

 

ser rigtig ud


Svar #2
06. februar 2012 af S95 (Slettet)

Tak, det havde jeg igså prøvet selv, men jeg kan aldrig komme frem til et svar der passer! 

 


Svar #3
06. februar 2012 af S95 (Slettet)

Vil du ikke prøve at tage de andre, bare uden sidste resultat?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2012 af nielsenHTX

#3 prøv selv med den næste, så er jeg sikker på nogen nok skal sige om det er rigtigt eller forkert og evt sige hvad du skal gøre i stedet.</o:p>


Svar #5
06. februar 2012 af S95 (Slettet)

(7x - 3) + (3x + 8) = (10x - 1) - (2x + 4)

7x - 3x + 3x + 8 = 10x - 1 - 2x -4

7x + 8 = 8x - 5

5 + 8 = 8x - 7x

11 = x

x = 11

 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. februar 2012 af den første mohikaner

Nej du opfinder lige et x efter det første 3-tal

 

(7x - 3) + (3x + 8) = (10x - 1) - (2x + 4)

Den første parantes hedder (7x - 3) ikke (7x - 3x)

 

 

(7x - 3) + (3x + 8) = (10x - 1) - (2x + 4)

7x - 3 + 3x + 8 = 10x - 1 - 2x - 4

10x + 5 = 8x -5

2x = -10

x = -5

 

Kontrol

 

(7*-5- 3) + (3*-5 + 8) = (10*-5 - 1) - (2*-5 + 4)

-45 = 45


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. februar 2012 af nielsenHTX

#5 du opfinder et x i den første ligning og 5+8=13 ikke 11

(7x - 3) + (3x + 8) = (10x - 1) - (2x + 4)

7x-3+3x+8=10x-1-2x-4

10x+5=8x-5

2x=-10

x=-5

#8 sådan kan det jo gå:)

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. februar 2012 af den første mohikaner

# 7

yes det er rettet.

spottede det faktisk da jeg lavede kontrol ;)


Skriv et svar til: Ligninger med parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.