Matematik

bestem dybde

07. februar 2012 af Saraxoxo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten med dybden. Lysintensiteten y  er bestemt ved
 y = 100*a^x ,
hvor   er dybden, målt i meter under søens overflade. For en bestemt ren og klar sø er lysintensiteten 16 i 5,0 meters dybde.
a) Bestem den dybde, der svarer til en lysintensitet på 2,1.

b) Bestem halveringskonstanten.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2012 af mathon

a)

                          y = 100·ax

                          16 = 100·a5

                          a = 0,161/5 = 0,693145
hvoraf
                          y = 100·0,693145x

 

                          2,1 = 100·0,693145x

                          0,021 = 0,693145x

                                   x = log(0,021) / log(0,693145) = 10,54

 

b)
                           (1/2) = 0,693145

                           = log(1/2) / log(0,693145) = 1,89


                         

 

 


Skriv et svar til: bestem dybde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.