Matematik

en partikel bevæger sig...(differentialregning)

08. februar 2012 af FactFiction (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder: 

En partikel bevæger sig på en ret linje. Den strækning s (meter), partiklen har bevæget sig til tidspunktet t (sekunder), er givet ved:

s(t)=5t1/2

Bestem tallet s'(16), og forklar, hvad dette tal fortæller om bevægelsen. 

(uden hjælpemidler)

----------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har så gjort følgende:

f(x)=xn <=> f'(x)= n * xn-1   <--- regneregel. 

s'(t)=5*1/2*t -(1/2) = 5/8  

Nu skal jeg så forklare, hvad tallet fortæller om bevægelsen..., men jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal sige! Jeg kiggede på s(t) og s'(t) i programmet graph, men jeg føler ikke det hjalp....


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af mathon

           farten                     
                            v = ds/dt = 5/(2√(t))


Skriv et svar til: en partikel bevæger sig...(differentialregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.